We zijn begonnen om allerlei groene resten weer als grondstof in te zetten. We houden niet van het woord afval, omdat dit meestal de kans op slimme oplossingen verkleind. Ons platform www.BiomassaDHZ.nl voor vraag en aanbod van groene grondstoffen hebben we sinds 2015 ook opengesteld voor aanbod en inkoop van voedsel dat niet of niet meer past in het reguliere voedselcircuit, maar prima geschikt is voor consumptie. De herkomst van de etenswaren is zo gemakkelijk te traceren. Het voordeel van deze combinatie is dat als voedsel niet meer aan de eisen van consumptie voldoet nog zijn weg kan vinden naar producenten van allerlei biobased producten. We waren blij met de erkenning vanuit de Horecava dat we op de goede weg zitten zichtbaar in onze nominatie voor de Horecava Innovation Awards 2016

Na de koplopers bleek het erg tijdrovend om andere horecaondernemers en cateraars te overtuigen van ons nieuwe aanpak om voedselverspilling in de keten te verminderen. Het onderzoek waaruit bleek dat  horecaondernemers dachten dat hun klanten voedselverspilling veel minder belangrijk vinden dan de klanten zelf, heeft ons getriggerd concepten te bedenken waarbij ook de consument wordt betrokken. Het eerste gerealiseerde concept is de circulaire catering bij zakelijke bijeenkomsten en feesten van particulieren. We regelen dat maaltijden en hapjes worden bereid  waarin de zogenaamde Tweedeleven Etenswaren zijn verwerkt. We werken met een aantal partijen samen aan nog andere concepten en staan open om onze kennis en ervaring te delen in projecten van anderen.